Productieproces bij hout bewerken

Hier laten we het productieproces bij hout bewerken zien. Ontdek welk traject hout in onze timmerfabriek aflegt om van ruw materiaal tot een kwaliteitsproduct te worden gevormd.

Afkorten en schaven

Hout bewerken begint met het afkorten van het hout op de gewenste lengte. Daarna is het gereed om vierzijdig te worden geschaafd.

Profileren

Een volgende belangrijke stap bij hout bewerken is het vierzijdig profileren van de diverse onderdelen. Hierna heeft het materiaal de definitieve vorm.

Pennen aanslaan

Op de pennenbank worden de verbindingen exact passend gemaakt. Dat gebeurt volautomatisch.

Inkrozen en omkanten

Het infrezen van het beslag is precisiewerk. Dit heet inkrozen. Met nauwkeurige machines worden in één handeling de inkrozingen voor o.a. scharnieren, 3-puntssluitingen, espagnoletten en sluitkommen aangebracht. Het resultaat hiervan is dat ramen en deuren exact passen in de kozijnen. Bij het omkanten worden ramen en deuren voorzien van zogenoemde rechte en armse kanten.

Monteren

Bij de montage worden alle losse onderdelen samengesteld tot een compleet eindproduct. Stijl- en dorpelverbindingen worden ingelijmd, waarna het geheel wordt opgesloten en geborgd.

Spuiten

In de spuitcabine wordt het samengestelde product voorzien van diverse verf- of laklagen. De toegepaste verfsystemen voldoen aan de wettelijke eisen en zijn watergedragen.

Afmonteren

De houtproducten worden tijdens het afmonteren voorzien van hang- en sluitwerk en andere hulpstukken, zoals aluminium profielen, ventilatieroosters, lood, folie, etc. Hierna is het product af en gereed voor levering aan de klant.