Timmerfabriek

Winsum kent al lange tijd een timmerfabriek aan de Wierdaweg. Begin zeventiger jaren van de vorige eeuw vestigde aannemersbedrijf Heerema zich er. Het bedrijf produceerde vooral timmerwerk voor het eigen aannemersbedrijf. Later veranderde de naam in Timmerfabriek Heerema en leverde het ook aan andere bedrijven.

Sindsdien heeft het twee nieuwe eigenaren gekend. Eerst de heer J. Kuis. Hij zette het bedrijf in 1982 onder zijn naam voort en in 2005 ging het over in handen van Tom de Boer. Sinds november 2006 gaat het bedrijf verder als Timmerfabriek De Boer.

De Timmerfabriek

Timmerfabriek De Boer beschikt over vijf werknemers, hiervan werken er drie in de fabriek en de andere twee werken in de buitendienst.

In de fabriek verwerkt het gemotiveerde team het ruwe materiaal tot allerlei houtproducten. Vaklui met gevoel voor hout. Zij maken daarbij gebruik van geavanceerde houtbewerkingsmachines. Daarnaast beschikken zij over de vaardigheid om handmatig houten elementen te maken.

Dat vinden wij een mooie combinatie: moderne technieken en ambachtelijke handvaardigheid. Samen met onze aandacht voor de klant staat dat garant voor kwaliteit.