Renovatie glas in lood ramen bij Juwelier Pannekoek

Het pand van Juwelier Pannekoek in Winsum hebben we volledig gerenoveerd. Het bijzondere van dit project was de renovatie van glas in lood ramen. Het project startte met het herstellen van het voegwerk, het plaatsen van steigers en het volledig vervangen van de kozijnen aan de buitenzijde inclusief de traditionele glas in lood ramen.

Glas in lood ramen

De glas in lood ramen werden opnieuw gemaakt op basis van de originele beglazing, en voorzien van thermopane HR++ glas. De renovatie is zorgvuldig uitgevoerd, waarbij elk detail kloppend is met de originele uitvoering. Ook het voegwerk werd in oude stijl gerenoveerd.

Nadat de werkzaamheden volgens offerte en naar volledige tevredenheid waren uitgevoerd, volgden aanvullende werkzaamheden, zoals het vervangen van andere kozijnen.

Planning en projectmanagement

Omdat het een winkelpand betrof hadden we te maken met een korte uitvoeringstijd en een hele strakke planning. Dat betekende extra aandacht voor het projectmanagement en een nauwe samenwerking met partners en onderaannemers. De steigerbouw werd uitgevoerd door Gjaltema, en het voegwerk werd uitbesteed aan een onderaannemer. Door uitstekende samenwerking werd dit project succesvol en op tijd afgerond.

Een waanzinnig mooi project om te mogen uitvoeren, met interessante uitdagingen; enerzijds het renoveren van originele, traditionele bouwelementen met oog voor detail, anderzijds het leiden van een uitgebreid project met zeer strakke planning.

Bekijk hieronder de foto’s en let op de gaten in de gevel. Tijdens de bouw hebben hier de steigerbalken ingezeten. Hierin zijn de bakstenen los teruggezet.

Opleverdatum: november 2015